Esküvői ékszerek

Esküvői ékszerek

Csodálatos esküvői ékszerek

A házasságkötés az egyik legfontosabb pillanat egy pár életében, amikor hivatalosan is összekötik az életüket. Egy esküvőnek jellemzően a menyasszony a főszereplője, akit a vendégek mindig megcsodálnak ruhája, sminkje, frizurája és az esküvői ékszerei miatt. Ma már a menyasszonyi ruha választás sem olyan egyszerű, hiszen egyik szebb, mint a másik. A legtöbb ruhán csillogó kövek vagy éppenséggel gyöngyök találhatók, amelyek ízléses díszei lehetnek az adott esküvői ruhadarabnak. A menyasszonyi ruhához fontos megfelelő ékszereket is választani, hiszen ezekkel jobban kiemelhetjük az ara szépségét és ragyogását.

A menyasszonyi és esküvői ékszerek kiválasztásánál fontos, hogy azok illeszkedjenek a menyasszony és a lagzi általános stílusához, valamint az esküvői ruhához. A mai trendek között sok menyasszony választ egyedi, kézműves esküvői ékszereket, amelyek tükrözik az ő egyéniségét és a megálmodott esküvő témáját. A minimalista stílus népszerű, de a vintage és a boheme stílusú ékszerek is keresettek manapság. Az utóbbi 15 évben egyre népszerűbbek a függő ékszerek, valamint a menyasszonyi ékszerekben az arany és a fehér gyémánt helyett számos menyasszony választ egyedi és színes ékszerkölteményeket.

Az esküvőn a tökéletes ékszer viselése fontos lehet a menyasszony mellett a vőlegénynek, a leendő szülőknek, a násznépnek, és a családtagoknak is. A vőlegénynek nélkülözhetetlen lehet megfelelő ékszert választani, hogy az illeszkedjen az esküvői ruhájához és a menyasszonyéhoz egyaránt, valamint hogy jól nézzen ki.

Néhány TIPP az esküvői ékszerválasztáshoz

 1. Kezdjük el a tervezést időben, hogy bőven legyen időnk kiválasztani a megfelelő esküvői ékszert vagy ékszereket.
 2. Vegyük figyelembe az esküvői ruha stílusát és anyagát, hogy az ékszerek illeszkedjenek hozzá.
 3. Vegyük figyelembe az esküvői témát, hogy az ékszerek illeszkedjenek ahhoz is.
 4. Ne feledkezzünk meg a cipőről és a hajáról sem, hogy az ékszerek harmonizáljanak azokkal is.
 5. Vegyük figyelembe a menyasszonyi ékszerek jelentőségét és azt, hogy milyen emléket szeretnél hogy később kiváltson belőlünk.
 6. Ne felejtsük el, hogy az ékszereknek kényelmesnek kell lenniük az esküvőn.
 7. Tartsuk szem előtt a költségvetésünket, hogy ne lépjük túl a megengedett keretet.
 8. Vegyük figyelembe az esküvői ékszerekkel kapcsolatos szokásokat és tradíciókat.
 9. Vegyük figyelembe az ékszerekkel kapcsolatos személyes preferenciáinkat is.
 10. Ne feledjük, hogy bizonyos ékszereknek illeszkedniük kell a menyasszony arcformájához.
 11. Gondoljuk át, hogy az ékszereket milyen alkalmakra fogjuk még használni a jövőben.
 12. Vegyük figyelembe az ékszerekkel kapcsolatos személyes érzelmeit.
 13. Gondoljuk át, hogy milyen ékszerek illenek a menyasszony életkorához és az esküvő stílusához.

Konkrét ékszerötletek ruhastílusokhoz

Válasszon egy kifejezetten hangsúlyos, kővel-gyönggyel díszített, nagyobb méretű fülbevalót a letolt vállú ruhához, és ne feledje, hogy  ebben az esetben nyakláncra már nincs is szüksége.

Ha ruhája dekoltázsa zárt és a nyaka teljesen díszített, válasszon kihívóbb fülbevalót. Nyakláncot viszont ne viseljen, az már túl sok lenne. Ha mégis szeretne láncot felvenni, válasszon nagyon egyszerűt, vékonyat, ami szinte csak megcsillan a ruhán.

Amikor a ruhája dekoltázsa zártabb, viszont a nyaka szabadabb, válasszon kisebb köves vagy gyöngyös fülbevalót és egy ehhez passzoló, finoman csillogó nyakláncot, amely lehet strasszos vagy csak egy egyszerű lánc. Lényeg, hogy a hangsúly a medálon legyen.

Elölről gyönyörűen dekoltált ruha esetén válasszon nagyon díszes, vastagabb nyakláncot (mely lehet bármilyen feltűnő dologgal díszítve), hogy felhívja a szép vonalakra a figyelmet. A fülbevaló viszont ennek az ellentéte legyen, hogy még véletlenül se essen bele a „fenyőfa szindrómába”.

Az utóbbi években nagy divat lett a hátat kivillantó esküvői ruha. Ha ön is ilyen ruhát szeretne választani, a legtökéletesebb választás egy nyaklánc, ami a háton fut végig. A fülbevaló pedig ehhez passzolva legyen picit hosszabb, díszesebb.

Esküvői ékszer inspirációk:

Minden jog fenntartva

Ékszerész