aurart

Egyedi, személyre szabott
karikagyűrűk
tervezése és készítése

Ékszer-üzletet rengeteget találunk manapság.

Az olyan vállalkozásokból már jóval kevesebb akad, ahol az érdeklődők forró kávé mellett, hangulatos „workshop”-ban üldögélve tervezhetnek, tájékozódhatnak. Ahol a szemléltetés eszköze azonnal elkészül. 

Ékszerkészítés
shapes.png

Ahol beszélgetés közben kérhetnek és kaphatnak információt a nemesfémekről, a drágakövekről, valamint a feldolgozási eljárásokról.

Ahol nincs szaktudás hiányából adódó félretájékoztatás, mellébeszélés és eladási

 stratégiából származó extra profit, ugyanis a világ működése szerintünk egyszerű és nincs az a pénz, amiért túlbonyolítanánk.

A mi üzletünk pontosan ilyen és szeretettel várjuk.

Szolgáltatásaink

Egyedi ékszereket készítünk

Egyedi

Egyedi ékszereket készitünk

ring decorated with crystal z3tfyjh.png

Különleges

Különleges dolgokat tervezünk

Javítunk

Javítunk, akár azonnal

Ékszerjavítás azonnal

Kereskedés

Kereskedéssel is foglalkozunk

wedding rings nttlt45.jpg

Ha egyedi elképzelései vannak, mi megelégszünk azzal, ha körülírja vagy egy papírdarabra felvázolja, de akár képet is hozhat, mi megvalósítjuk. Talán nincs semmilyen elképzelése. Aggodalomra semmi ok, ugyanis a megvilágosodázhoz input és idő kell. A „MIÉRT?”, „MIT?”, „MENNYÉRT?” triászból kettőre biztosan tudja a választ, hiszen a célról és költségvetésről mindenképp van fogalma. Ez a kiinduláshoz nekünk bőven elég.

Áraink

engagement ring.g03.2k1.png

Elkészült ékszer árszabása

Ha a 14 Karátos arany ékszer súlya meghaladja az 5g-ot

Színtől és formától függetlenül

tartalmazza a munkadíjat és az anyagárat

/gramm

Ft 24.800

silver wedding rings.h03.2k.png

Átdolgozási munkadíj

A hozott törtaranyra 10% anyagveszteséget kell számolni

Színtől és formától függetlenül

Csak a munkadíjat tartalmazza

/gramm

Ft 5.400

Ajándék

140 000 Ft feletti ékszer megrendelés esetén egy gyémánt követ adunk ajándékba!!!
Például:
Egy pár 4mm széles karikagyűrű színtől és formától függetlenűl 8g. súllyal 198.400 Ft, vagy 8,8gr törtarany + 47.520 Ft munkadíj.
Egy pár 6mm széles karikagyűrű színtől, és formától függetlenűl, 14g súllyal 347.200 Ft, vagy 15,4gr törtarany + 83.160 Ft munkadíj.
Honlapunkon a legtöbb gyűrűpár 6 mm széles.
Esetleges plussz költségek:

  • Briliáns (Pl. 2mm-es G/VVS 16.800.- Ft)
  • Vésés 350 Ft.-/karakter
  • 5g. alatti ékszerekre a munkadíj meghatározás egyedileg, megállapodással történik!

Az ékszer készíttetés lényege a rugalmasság. Ennek értelmében ügyfeleink a meghatározott költségvetésüket saját egyedi igényükkel összhangba hozhatják.

Gyakran Ismételt
Kérdések

Az ami már ékszerként nem értékesíthető csak anyagként, mert vagy kopott, vagy nem fémjelzett, vagy éppen divatjamúlt. Árát az arany világpiaci árához viszonyítják. Ugyanúgy mint a valutánál, van vételi és eladási árfolyam. A 14K-os törtarany és 14K-os alapanyag nem ugyanaz. Csak szabvány ötvözetekből dolgozhatunk, ezért a törtaranyat előbb színíteni, majd újraötvözni kell, ezután  lesz belőle feldolgozható alapanyag.

Az aranybeszámítás elterjedt, általunk nem kedvelt gyakorlat, megtévesztő névvel! Valójában mit jelent ez a kifejezés? Azt tudom mit jelent egy autókereskedőnél, de hogy jön ide egy ékszerbolt hasonló gyakorlata?

Általában akinek nemesfém eladási engedélye van, annak vételi is. Tehát a beszámítás számos ékszerbolt gyakorlatában azt jelenti, hogy a végösszeget vagy annak egy részét fizethetem aranyban. Nem túl előnyös, főleg akkor nem, ha nagy az eladási és a vételi ár között a különbség.Pl.: látok valamit egy ékszerboltban, ami megtetszik, 5g és 75000 Ft-ba kerül (15000Ft/g). Adok 5g törtaranyat, melyet 6100 ft/g áron számítanak be és még mindig fizetnem kell közel 45 ezret, tehát ezért az összegért alakult át az 5g aranyam, grammonként 8900 Ft-os munkadíjért! Hát nem tudom, megéri?Nem kedveljük ezt a gyakorlatot és kifejezést, ezért nem is használjuk.Mindenképp egyszerűbbnek ítéljük saját gyakorlatunkat: hozol aranyat és kifizeted a munkadíjat, amiért átalakul. Hozhatsz akár több aranyat, mint amire szükség van a te ékszeredhez és akkor igen, fizetheted a munkadíjat akár arannyal is.

Nem tudom, hogy minek, de adhatunk, ha szeretnéd. Mit írjak rá? Ezt szoktuk válaszolni. Komolyra fordítva a szót, nincs rá szükség, hiszen minden egyes tárgy maga tartalmazza a szükséges információt: 1. gyártó (mesterjel), 2. anyaga és finomsága (fémjel). Ezen kívűl a színe látszik, a súlya bármikor megmérhető. Tehát van értelme a papírnak? Csak akkor, ha az ékszerbe drágaköveket, gyémántokat foglalunk. Ilyenkor adunk „papírt”.

Az ami már ékszerként nem értékesíthető csak anyagként, mert vagy kopott, vagy nem fémjelzett, vagy éppen

A törvény hatálya alá tartozó nemesfém tárgyak törvényes finomsági fokát és eredetét kifejező jelzés. A fémjelet a tárgyon, annak alkatrészein, de még a díszítésein is alkalmazni kell. Hitelesítési jel, melyet az erre jogosult Hatóság (NEHITI) helyez a nemesfémtárgyakba. Ötvözetenként két fajtája használatos ma: magyar és európai konvenciós jel. Bővebb információ: www.mkeh.gov.hu

Miért kerül itt valami ennyibe ott meg annyiba, ha egyszer ugyanaz?

Mert minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni, hiszen egy szabad piacnak vagyunk a szereplői. Amúgy míg lósz*r van, veréb is.

divatjamúlt. Árát az arany világpiaci árához viszonyítják. Ugyanúgy mint a valutánál, van vételi és eladási árfolyam. A 14K-os törtarany és 14K-os alapanyag nem ugyanaz. Csak szabvány ötvözetekből dolgozhatunk, ezért a törtaranyat előbb színíteni, majd újraötvözni kell, ezután  lesz belőle feldolgozható alapanyag.

Az ami már ékszerként nem értékesíthető csak anyagként, mert va

Minden ékszer, ami nem nemesfémből készült: bizsu, alapanyagát tekintve gyakran azonosíthatatlan, ugyanis több galván-réteggel vonják be a felületét.

gy kopott, vagy nem fémjelzett, vagy éppen divatjamúlt. Árát az arany világpiaci árához viszonyítják. Ugyanúgy mint a valutánál, van vételi és eladási árfolyam. A 14K-os törtarany és 14K-os alapanyag nem ugyanaz. Csak szabvány ötvözetekből dolgozhatunk, ezért a törtaranyat előbb színíteni, majd újraötvözni kell, ezután  lesz belőle feldolgozható alapanyag.

Az ami már ékszerként nem értékesíthető csak anyagként, mert vagy kopott, vagy nem fémjelzett, vagy éppen divatjamúlt. Árát az arany világpiaci árához viszonyítják.

Egy csináltatott ékszernek azonosítható a készítője, így az aki gyártotta és a tárgy tulajdonságai fogják meghatározni a garanciális szolgáltatásokat. A készen vásárolható ékszerek nagy része sajnos nem belföldön készül, ezért legtöbbször az importőr azonosítható, ezért gyakran csak a törvényi minimum fogja a garancia idejét meghatározni. Mi minimum 10 év garanciát vállalunk az általunk készített karikagyűrűk és eljegyzési gyűrűk eldeformálódására és javíthatóságára, persze ha az anyagvastagságot mi határozhatjuk meg. Kőfoglalásra 1 év garanciát vállalunk, mely hosszabbítható. Az egyszerűbb karikagyűrűket díjmentesen méret-igazítjuk akár azonnal. Újjá varázsoljuk a gyűrűiteket az esküvőtök előtt.

 

Ugyanúgy mint a valutánál, van vételi és eladási árfolyam. A 14K-os törtarany és 14K-os alapanyag nem ugyanaz. Csak szabvány ötvözetekből dolgozhatunk, ezért a törtaranyat előbb színíteni, majd újraötvözni kell, ezután  lesz belőle feldolgozható alapanyag.

NEM. Az acél nem nemesfém. Az elnevezés a német Edelstahl szó szerinti magyar fordításából ered, köztudott, hogy nincs benne semmi „nemes”, hiszen vas „nemesítve” szénnel.

Hát nem, hiszen ugyanazon munkadíjért nem szeretünk 2x dolgozni. Ez érthető nem?

Ha bizonytalan vagy annak ellenére, hogy mindent szemléltettünk, de te mégsem tudod elképzelni,akkor végig izgulhatod az elkészítési időt 🙂 . Értem én, hogy nem mindenki szereti a meglepetéseket, de mi ebből a meglepetésből élünk, ennek a pozitív energiája a mi létünk értelme. Viszont ha te mindent tudsz előre, nincs meglepetés és elmarad a mi sikerélményünk 🙁

Azért nem, mert amikor nekik készült a gyűrűjük, még nagy volt a ” tűrés”, tehát azokat a tárgyakat is 14k-osra fémjelezték, amelyek 585 ezrelék helyett csak 570 ezrelékesek voltak. Tehát 1967-ig a tűrés 15 ezrelék volt, utána 1999-ig 3 ezrelék, viszont ma nulla ezrelék eltérés az engedélyezett. Tehát ma a fémjelzett 14k-os ékszer valójában 586 ezrelék finomságú, melyet röntgennel és metallográffal vizsgálnak minden egyes esetben fémjelzés előtt.

Nem tudom, ezt mindenki maga dönti el igénye szerint. Az biztos hogy bármit elkészít egy arra alkalmas szakember, de nem minden elképzelhető dolog kapható kereskedelmi forgalomban.

Hogyan számolom ki mennyi arany szükséges a pár karikagyűrűhöz?

A számítás rendívül egyszerű: íme a képlet, ahol a méret M, a szélesség S, a vastagság V.

súly=(M x S x V x 0,014) – 20%

példával:

54es méretű gyűrű M, 6 mm szélességgel S és 1,85mm vastagsággal V.

(54 x 6 x 1,85 x 0,014) – 20%= 8,39- 1,67= 6,72 gramm

Természetesen ez az érték csupán valóság-közeli , hiszen az ötvözeteknek is, minimálisan ugyan, de különböző a fajsúlyuk. Tehát a súly a színtől is függ, amiből a gyűrű készül. Általában egy pár 6mm széles karikagyűrű, mely belül domború, 14g.

Hát nem párizsis papírban. Természetesen a doboz nálunk alapkellék, ajándékba adjuk az ékszerekhez. A beszállítónk lehetőségeihez mérten, törekszünk a tökéletes színű, anyagú, méretű és formájú dobozok beszerzésére. ( Plüss és műanyag kizárva!)

Sok a különbség. A cirkónia egy szilikát alapanyagú ékkő, tehát jó minőségű üveg. A briliáns viszont gyémántból ilyen formára csiszolt természetes drágakő. A cirkónia idővel megkopik és elveszti a fényét, a briliáns soha, akkor is fényesen ragyog, ha éppen fasírtot készítesz.

Hát persze, hiszen nem abból dolgozunk, amit hoztok.

Minden ékszer elkészíthető kép alapján.

Ez komoly? Miféle kérdés ez? Ne azzal foglalkozz másnak milyen kell vagy milyen van. Eröltesd meg egy kicsit a képzeletedet, hiszen az a cél, hogy a te gyűrűd ne olyan legyen mint másoké.

Olyan méretű gyűrűt készítek, amilyenre szükséged van. De nadrágot sem úgy vásárolsz, hogy majd 10 év múlva jó legyen, ha netán az a bizonyos pár kiló odakerül…

Komolyra fordítva a szót, ha kéred megkaphatod, de szerintem egyikünk se szeretné ha elhagynád a gyűrűd. Erre pedig nagy esély van abban az esetben ha nagyobb a gyűrű mint az ujjad. Szinte az összes gyűrű tágítható és szűkíthető, ráérünk akkor, ha majd nem megy fel, vagy szorít. Szóval higgy nekem…

Minden jog fenntartva

Ékszerész