A doboz tartalma

“Lelkünk minden rezzenése, melyben érzi önmagát és életét: szeretet. Boldog tehát az, aki sok-sok szeretetre képes. A szeretet és a vágyakozás azonban nem ugyanaz. A szeret bölccsé lett vágyakozás.”
Hermann Hesse 

Nem áll szándékomban filozófiai eszmefuttatást indítani a szeretet és boldogság összefüggéseiről, de azt leszögezném, hogy remek motivációk. 

Szóval ott tartottunk, hogy a motiváció helyénvaló, így a cselekedet is az lesz, de mi kerüljön a dobozba? Kell-e doboz egyáltalán egy eljegyzési gyűrűnek? Minek ez a sok felhajtás, hát úgyis tudja, hogy szeretem?! Mégis mennyit szánjak rá? Miből legyen az eljegyzési gyűrű? Hogy nézzen ki?

Uraim! Nem kell ezt ennyire bonyolítani. Egyetlen kérdés fontos:

MINEK ÖRÜLNE?

Igen, kész vagyok házassági ígéretet tenni, kötelezettséget vállalni bla-bla, DE akárhonnan nézzük, ez egy AJÁNDÉK, a szeretet egyik nyelve!  Elsősorban örömet szeretnék okozni a jegygyűrűvel, persze nem bánnám, ha ezt legalább  elégedettség, hála követné és nem utolsó sorban egy “igen”.

Hogyan érem ezt el?

-Meglepetés okozásával.

Jegygyűrű vagy eljegyzési gyűrű meglepetés ajándékként egy életre szóló élmény lehet, az meg köztudott, hogy egy kapcsolatban a közösen átélt élmények adják az élet ízét, zamatát, színét.

Én csak a doboz tartalmában tudok segíteni. Segítek kitalálni, megtervezni, megfűszerezi, elmondani:

“Egyedi vagy, egyszeri és megismételhetetlen érték! Leszel a feleségem?”

A többi nem az én dolgom…

Minden jog fenntartva

Ékszerész