Eljegyzési gyűrű értéke/ára

Jelentéktelennek gondolom azt a kérdést, hogy mennyibe kerül egy eljegyzési gyűrű, hiszen ez pont olyan kérdés lenne mint a “mennyibe kerül egy autó?”  A kérdés ami közelebb visz a megoldáshoz: mennyibe kerüljön az eljegyzési gyűrű?  Az angolszász szokások szerint, az ifjú egy havi jövedelmét szánja erre a célra. Mondhatni anyagilag minősítette a gyűrű a fickót.

   Szóval a legegyszerűbb, ha meghatározol egy összeget. Gyémánt gyűrűnek vagy a szoliter típusú eljegyzési gyűrűnek van minimum ára, hisz a kövön van a hangsúly. Ez kb.70000 HUF.

Ebben már van legalább egy látható, vagy sok kis apró kő. Mivel, ahogy írtam már, értékesnek és tartósnak kellene lennie, mint a kapcsolatnak, amit jelképez, inkább a 2g fölötti tömegű eljegyzési gyűrűk jöhetnek szóba. Nagyon fontos, hogy állandóan viselhető legyen! 

  Ha már megvan a költségvetés, akkor úgy számolunk, hogy abból levonjuk a gyűrű árát, ami 34-50000 HUF közötti összeget képvisel és a fennmaradóból követ választunk, majd megtervezzük az eljegyzési gyűrűt. Az is gyakori, hogy inkább először a gyémántot választjuk ki, minőségi vagy mennyiségi szempontok alapján. 

   A lényeg mindenképp az, hogy olyan eljegyzési gyűrűt válasszunk/vásároljunk/tervezzünk, amely anyagilag belefér a rövidebb távú terveinkbe és biztos, hogy tetszene és örömet okozna a Választottunknak. De legyen aranyból, briliánssal, hisz azzal nem igazán lehet nagyot tévedni. 😉

Minden jog fenntartva

Ékszerész