Milyen gyűrű az eljegyzési gyűrű és melyik ujján fogja hordani?

Azt hiszem nem létezik olyan nőtársam, aki ne tudná elmondani kívánalmait, vágyait, elképzeléseit, esetleg elvárásait egy eljegyzési gyűrűvel kapcsolatban. Tudom, nehéz ezeket meghallani, kiszűrni, odafigyelni. Nehéz, de nem lehetetlen! Éppen ezért nem ártana választás/vásárlás előtt egy kis körbe puhatolódzás Tőle, vagy akár a barátnőétől, vagy olyanról akit már eljegyeztek, hogy mit is szólt a gyűrűéhez.

Mi nők, de leginkább én, képtelen vagyok az esztétikától elvonatkoztatni. Bármennyire legyen is egy dolog praktikus, ha nem tetszik, ahogy kinéz, tőlem megeheti a fene ..

A mérlegelést nem tartom annyira fontosnak; a dolgok szépsége inkább megragad, mint használhatósága. 

Így aztàn azt gondolom, hogy egy eljegyzési gyűrű ideális esetben pont olyan, mint viselője: értékes és szép legalább, de aztán bohó, vicces, megbízható, kiszámítható  és így tovább.

Az eljegyzési gyűrű éppen ezért általában aranyból készül, pl. fehér aranyból egy briliáns kővel. Ezt a fajta gyűrűt másképpen szoliter-nek is nevezzük (solitair, egy kövest jelent). Szóval az anyaga legyen arany, fehér, sárga, rozé vagy pink attól függően, hogy milyen a kő amit tart, hisz azon van a hangsúly ; a kő pedig legyen gyémánt. Hát ez a lényeg! Ez örök. Minden elhasználódik, elkopik, elromlik idővel ezen a bolygón, de a gyémánt soha! Mi is romolna el rajta?!  Az arany méltó anyag a gyémánthoz.

Már csupán az eljegyzési gyűrű formája az eldöntendő kérdés .  Legyen szimmetrikus vagy sem, készüljön egyszínű vagy több színű, geometrikus vagy indás, csavart vagy egyenes? Milyen foglaltban legyen a kő? Milyen eljegyzési gyűrű tetszene a választottadnak? Milyennek örülne? Milyen forma tükrőzné számodra egyéniségét?

De mindenképp legyen a TE döntésed! Csak ezt kell eldöntened egyedül 🙂

Az eljegyzési gyűrű beszerzését illetően eldöntheted, hogy készen vásárolsz egyet az “ilyenek vannak” kínálatból, vagy esetleg készíttetsz. Az előbbi egyszerűbb, nem igényel intellektuális ráfordítást, jó esetben még kis szériás sorozat gyártott darabot is találhatsz. Ha viszont egyedi eljegyzési gyűrűt szeretnél, akkor fel kell keresned egy ötvöst (ékszerész, aranyműves), aki az eljegyzési gyűrűt veled együtt tervezi meg, az általad kiválasztott kőhöz és kézzel készíti el 2-4 hét alatt, Így vagy úgy, de mindenképp szükség lesz a választottad ujj méretére.

Találgathatsz, vagy kereshetsz gyűrűt aminek a mérete nem szokott stimmelni, ugyanis mindig kiderül, hogy azt nem is hordja, vagy éppen soha sem hord gyűrűt, így nincs mihez viszonyítani stb. Szükségtelen aggódni a méret miatt, hiszen egy szakember némi tapasztalattal, testsúly/magasság, esetleg fénykép alapján jó eséllyel megtippeli az ujj méretet. Ha visel gyűrűt a bal gyűrűs ujján,  és ott felejti valahol, akkor felhúzhatod a kisujjadra és ha megjegyzés, hogy pontosan meddig ment föl, akkor az egy kiváló támpont lehet.

Minden jog fenntartva

Ékszerész